9 februari 2022

Nieuwsvanmorgen

Deel ongecensureerd jouw bijdrage

Studenten raken diploma kwijt na haperend online tentamentoezicht

1 min read

Denk je jouw tentamen met een mooi cijfers gehaald te hebben, krijg je twee maanden later een mailtje van de universiteit dat het tentamen toch ongeldig is, omdat het online toezicht haperde.

Het overkomt nu tientallen rechtenstudenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van zeker vijftien studenten is daardoor zelfs het diploma ingetrokken.

De studenten maakten hun tentamens in juli online, vanwege de coronamaatregelen. Om te voorkomen dat er gespiekt wordt, kijkt de universiteit via de webcam, microfoon en soms webbrowser van studenten mee. Dat kan met behulp van proctoringsoftware.

Bij de Erasmus Universiteit School of Law is nu iets misgegaan met de webcam-beelden, waardoor de universiteit niet kan checken of de studenten hebben gespiekt of niet. Het gaat om bijna honderd tentamens. Gevolg: die tentamens zijn alsnog ongeldig verklaard, omdat de universiteit de kwaliteit van studieprestaties naar eigen zeggen moet waarborgen.

Daarover zijn studenten pas afgelopen week, dus twee maanden na hun tentamen, in een mail geïnformeerd. Volgens de universiteit duurde …

Source: Studenten raken diploma kwijt na haperend online tentamentoezicht | NOS

Geef een antwoord

New Report

Close