Gemiddeld 500 euro coronavergoeding voor ontvangers kinderopvangtoeslag

Gemiddeld 500 euro coronavergoeding voor ontvangers kinderopvangtoeslag
Leestijd:56 Seconden

Tijdens de coronacrisis in het voorjaar van 2020 konden kinderen enige tijd niet naar de kinderopvang. Ouders ontvangen naar verwachting gemiddeld 500 euro vergoeding voor het doorbetalen van de eigen bijdrage. In totaal komen ongeveer 570 duizend toeslagontvangers in aanmerking voor deze vergoeding. Het aantal ouders met recht op kinderopvangtoeslag is in 2019 verder toegenomen tot 656 duizend. Dat meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers over kinderopvang.

Via de kinderopvangtoeslag worden werkende ouders grotendeels vergoed voor de declarabele kosten van de formele opvang van kinderen in een kindercentrum, of via een geregistreerd gastouderbureau.Door de coronacrisis was de kinderopvang voor de meeste kinderen gesloten van 16 maart tot 11 mei 2020.

Vanaf 11 mei mochten de opvanglocaties aangepast weer open, en vanaf 8 juni mogen ze weer volledig open. Ouders die de eigen bijdrage voor de kinderopvang in deze periode hebben doorbetaald, krijgen hiervoor volledige vergoeding van het Rijk. Dat geldt ook voor ouders die gebruik maakten van noodopvang, omdat zij een cruciaal beroep hebben. De vergoeding bedraagt naar verwachting gemiddeld 500 euro per toeslagontvanger.

Lees verder bij de bron: Gemiddeld 500 euro coronavergoeding voor ontvangers kinderopvangtoeslag

Happy

Happy

0 %

Sad

Sad
0 %

Excited

Excited
0 %

Sleppy

Sleppy

0 %

Angry

Angry
0 %

Surprise

Surprise
0 %

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *